Confidenţialitate

Fără teste grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat anul acesta

Testele grilă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională nu se mai introduc din acest an scolar. Se amână pentru urmatorul. Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, s-a întâlnit azi cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În timpul jocului nu se schimbă regulile. În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. În acest anu școlar în clasa a VIII-a sunt înscriși 181 000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscriși 154 000 de copii. Aceștia vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul, în aceleași condiții ca și în anul școlar trecut.”

Pe site-ul Ministerul Educației Naționale vor apărea în această seară modele de subiecte pentru examenele naționale din acest an școlar a mai anunțat ministrul interimar ale educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Modele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației Naționale în această seară, în așa fel încât atât copii, cât și cadrele didactice să poată lua la cunoștință despre modul în care să se pregătească pentru susținerea Evaluării Naționale, cât și a examenului de Bacalaureat în acest an școlar.”