Confidenţialitate

Interviul acordat de Dragnea din penitenciar a fost aprobat de conducerea închisorii | AUDIO

Interviul acordat de Liviu Dragnea fostei sale consilieră, acum realizatoarea la postul Realitatea PLUS, a fost aprobat de conducerea penitenciarului ca discuție privată, spune la Europa FM, purtătorul de cuvânt al Administrației Penitenciarelor.

În continuare, se fac verificări la Rahova, pentru a se stabili clar  ce regulamente s-au încălcat.

Imediat după publicarea interviului, mulți au remarcat limbajul familiar între cei doi foști colegi PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tonul intim al dialogului pare însă să justifice faptul că cei doi erau conștienți că lui Liviu Dragnea i se interzisese să dea interviuri.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Administrației Penitenciarelor Cristina Enache spune la Europa FM că discuția dintre Dragnea și Alexandrescu a fost a fost aprobată de conducerea penitenciarului, dar ca una privată.

Cristina Enache: Toate comunicările online care se realizează la nivel de sistem sunt aprobate de conducerile unităților.

Anca Grădinaru: S-a încadrat la întâlnire privată discuția dintre cei doi?

C.E: Nu există în cadru legal care reglementează aceste comunicări online termenul de discuție privată. Automat vorbim despre o discuție privată, pentru că privește comunicarea dintre un deținut și o terță persoană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dialogul a fost urmărit de un angajat al penitenciarului, însă numai cu privirea, nu și cu urechea:

Faptul că o comunicare online poate fi prelucrată de interlocutor nu este o chestiune care să poată fi controlată de administrația locului de deținere, care trebuie să asigure confidențialitatea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum, se fac verificări la Rahova, pentru a se stabili clar ce regulamente s-au încălcat de vreme ce Dragnea s-a folosit de un drept, cel la discuții online private, pentru a încalca un ordin, acela de a nu se acorda interviuri pe perioada epidemiei.

Dialogul a fost realizat cu ajutorul unui un laptop, prin Skype. Liviu Dragnea s-a aflat intr-o boxă din geamuri termopan și a folosit căști cu microfon, puse la dispoziție de penitenciar.

Nu este un favor, ci o regulă ca deținuții care vorbesc cu apropiații să fie ajutați logistic de pușcăria în care își ispășesc pedeapsa, asigură purtătorul de cuvânt al ANP.