INTERVIU EXCLUSIV ANDRÉ RIEU: Aştept cu nerăbdare să vin aici şi să cânt pentru voi, oameni frumoşi (VIDEO)

Celebrul violonist André Rieu, care va concerta în premieră în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti pe 13 iunie 2015, a acordat un interviu Europa FM a cărui premieră este miercuri, în Deșteptarea.

Vezi aici interviul exclusiv cu Andre Rieu

André Rieu va concerta în premieră în România pe 13 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei din Capitală, alături de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

‘Sper ca, atunci când vom cânta în Piaţa Constituţiei, aici, în Bucureşti, să fie o mare petrecere. Şi sunt sigur că va fi, pentru că experienţa mea cu fanii români în concertele din ultimii ani a fost fantastică. Aştept cu nerăbdare să vin aici şi să cânt pentru voi, oameni frumoşi. Am auzit că românii sunt foarte sentimentali, foarte latini. Şi eu sunt’, a declarat André Rieu la conferinţa de presă în care a fost anunțat concertul său din 2015.

‘Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român. Călătoresc în jurul lumii cu orchestra mea, să întâlnesc oamenii şi să privesc oamenii în ochi. Asta îmi place să fac când sunt pe scenă’, spune André Rieu.

În interviul realizat de Toader Păun pentru Europa FM, André Rieu vorbește despre cum s-a îndrăgostit de soția alături de care este de 40 de ani, de spectacolele sale, cum își găsește energia și transmite fanilor din România un mesaj plin de căldură.

Vezi aici interviul exclusiv cu Andre Rieu

De altfel, André Rieu a mărturisit că românii sunt o prezență constantă la concertele sale, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a decis să vină cu showul și în București, în 2015.

‘Când mergem la Viena, la concerte, întreb oamenii «De unde sunteţi?», iar jumătate din public (spune, n.r.) «Din România!». Când merg în Budapesta, întreb «De unde sunteţi?», jumătate din public «Din România!». Weekendul trecut am fost în Istanbul. «De unde sunteţi?». «Din România!». Deci, am spus că este timpul să venim în România’, a motivat André Rieu concertul pe care îl va susţine în România.

Click aici pentru video cu declarațiile lui André Rieu

Vezi aici interviul exclusiv cu Andre Rieu

Preţul biletelor pentru concertul pe care îl va susţine André Rieu în Piaţa Constituţiei din Bucureşti este cuprins între 160 de lei (categoria 7) şi 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în reţeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

Cine este André Rieu

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume, revitalizând muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline de extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

În 1967, André Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta şi-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

André Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

Vezi aici interviul exclusiv cu Andre Rieu