Confidenţialitate

INTERVIU | Bărbatul din Gorj, vaccinat cu o doză greșită la rapel, explică cum s-a produs eroarea

Bărbatul vaccinat greșit cu doza de la Moderna în rapel, deși prima doza fusese de la Pfizer, răstoarnă comunicarea făcută de autorități cu privire la acest incident.

Comitetul de Vaccinare susținea că bărbatul a greșit cabinetul.

Totuși, acesta a povestit că a avertizat asistenta că trebuie să primească vaccin Pfizer, iar aceasta l-a asigurat că rapelul este de la firma respectivă.

Bărbatul vaccinat greșit, în vârsta de 69 de ani, din Târgu-Jiu, a explicat cum s-a produs greșeala.

“După completarea formularelor, am fost invitat să iau loc în fața cabinelor de vaccinare. După aproximativ un minut, am fost chemat de o persoană în cabina pe care scria «Moderna». Am intrat nedumerit și când s-a apropiat cu seringa, am întrebat «Este Pfizer, da?» și a zis «Da!».”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, asistenta medicală se pregătea sa-i facă și soției același vaccin în rapel.

Încurcătura produsă le-a dat celor din centrul de vaccinare protocolul peste cap. Vaccinat cu Pfizer in prima doză, iar în rapel cu Moderna, medicii caută soluții pentru imunizarea completă a bărbatului. De aceea, după 10 zile, l-au sfătuit să facă un test de anticorpi.

“Soțul meu este monitorizat de domnul doctor. Nu a avut niciun fel de problemă. În funcție de testul de anticorpi, se va mai face un rapel cu Moderna sau medicii vor hotărî ce se va întâmpla”, declară soția bărbatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Același lucru l-a sfătuit și medicul coordonator al centrului de vaccinare. Această greșeală le-a adus celor din centrul de vaccinare un dosar penal pentru neglijență în serviciu.