Confidenţialitate

Intervenţie pe Marea Neagră, unde o ambarcaţiune cu multe persoane pluteşte în derivă

Poliţia de Frontieră a anunţat că o ambarcaţiune, pe care se află mai multe persoane, pluteşte în derivă pe Marea Neagră, în apele teritoriale româneşti, iar oamenii de la bord sunt în pericol din cauza vântului puternic.

Persoanele de la bordul navei au transmis mesaje de ajutor prin sistemul radio.

În jurul orei 11.00 poliţiştii din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia.

 

Garda de Coastă a dispus să se intervină cu două nave care au plecat spre ambarcaţiunea suspectă.

Totodată, s-a solicitat și sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă.

“În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol”, adaugă Poliţia de Frontieră

Autorităţile de frontieră bulgare şi turce au fost informate despre acest incident.

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată, sâmbătă dimineaţă, de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai.

O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării, vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.