Interpol lansează un apel internațional pentru prinderea a 8 criminali

De Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Interpol a lansat un apel internațional pentru a prinde opt fugari căutați pentru crime ale căror victime au fost femei.

Apelul public este un gest rar din partea Interpol.

Cei opt sunt căutaţi în Rusia, Danemarca, Norvegia, Ucraina, Brazilia, Cipru şi Statele Unite ale Americii, iar dintre ei, patru sunt acuzaţi că şi-au ucis soţia sau o fostă parteneră.

Unitatea din cadrul Interpol de susţinere a operaţiunilor de căutare a fugarilor, se va ocupa de gestionarea informaţiilor primite de la public şi transmiterea lor birourilor Interpol din ţările interesate.

Totodată, OSCE a început o campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen în ţara noastră, Bulgaria, Ungaria.

Poliţiştii vor fi avea ghiduri de buzunar. Acestea le vor fi de folos în recunoaşterea cauzelor, semnelor, semnalelor şi efectelor violenţei bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen.

Potrivit Organizația Națiunilor Unite, 87.000 de femei au fost ucise pe plan mondial în 2017, peste jumătate dintre ele de soţul sau partenerul lor sau de alte rude.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS