Confidenţialitate

Interdicţia de intrare în SUA, extinsă la Marea Britanie şi Irlanda

Președintele american Donald Trump a anunţat, sâmbătă, extinderea la Marea Britanie şi Irlanda a interdicţiei de intrare în SUA, deja în vigoare pentru cetăţenii care au călătorit recent în ţările europene din spaţiul Schengen, relatează France Presse.

“Suspendăm toate călătoriile din Regatul Unit şi Irlanda. Această măsură va intra în vigoare luni, la miezul nopţii”, ora Washingtonului, marţi la 04:00 GMT, a precizat vicepreşedintele Mike Pence.

“Americanii din Regatul Unit şi Irlanda pot veni acasă”, precum şi ”rezidenţii permanenţi” din Statele Unite care se află în aceste două ţări, a menţionat oficialul de la Casa Albă.

Totuși, ei vor trebui să tranziteze un număr limitat de aeroporturi, unde vor fi supuşi unor controale în contextul epidemiei de coronavirus.

Agerpres amintește că Donald Trump a provocat o surpriză anunţând miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării pe teritoriul Statelor Unite a cetăţenilor străini care au stat în ultimele 14 zile în 26 de ţări europene. Interdicţia a intrat în vigoare sâmbătă la ora 03:59 GMT.

Această măsură, puternic criticată de Uniunea Europeană, a provocat şi o altă controversă deoarece nu viza iniţial Regatul Unit, chiar dacă epidemia de coronavirus începe să se răspândească rapid în această ţară.