Confidenţialitate

Intemperiile fac victime în Iordania

Cel puţin 18 persoane au murit şi 35 au fost rănite într-o zonă riverană la Marea Moartă, în vestul Iordaniei, în urma inundaţiilor provocate de ploi torenţiale, relatează Agerpres.

Cifra persoanelor decedate ar putea creşte ţinând cont de numărul persoanelor dispărute, printre care şi elevii ce călătoreau cu autobuzul într-o excursie şcolară şi care a fost luat de torenţi şi a ajuns într-o vale după ce nivelul apei a crescut brusc.

Continuă operaţiunile de scoatere a vehiculul din râpă în care călătoreau cei 43 de elevi şi profesorii lor în zona termelor Al Zara, între Wadi Mujib şi Wadi Zerka, la malul Mării Moarte, informează agenţia oficială de ştiri Petra.

Deocamdată nu s-a precizat dacă în cifra persoanelor decedate au fost incluse şi victime de la bordul autobuzului luat de ape. Apărarea Civilă a anunţat că până acum au fost salvaţi 10 şcolari din acest autobuz şi a subliniat că ploile care continuă să cadă îngreunează operaţiunile de salvare.

Referitor la accident, Ministerul Educaţiei din Iordania a informat că se va deschide o anchetă oficială, având în vedere că şcoala nu avea permis de călătorie în această zonă riverană la Marea Moartă.

Întreaga zonă este foarte stâncoasă şi este presărată de văi care pot fi uşor acoperite cu ape în urma torenţilor care se scurg pe versanţi provocaţi de ploile abundente şi care se revarsă apoi în mare.

Agenţia de ştiri Petra a postat un videoclip în care se văd drumurile din această zonă complet inundate şi acoperite de noroi şi a căror circulaţie este practic imposibilă