Confidenţialitate

Insula Șerpilor, capturată de ruși. Toți soldații ucraineni au fost uciși, anunță președintele Ucrainei

Armata ucraineană a recâștigat, peste noapte, controlul asupra aeroportului militar Gostomel, situat în apropiere de Kiev. În schimb, forţele lui Vladimir Putin au capturat Insula Șerpilor, unde toți soldații ucraineni au fost uciși.

Potrivit BBC, 13 soldați ucraineni erau pe Insula Șerpilor în momentul atacului armatei ruse. Aceștia au refuzat să se predea unei nave de război a Moscovei și, în cele din urmă, au fost uciși în urma unui bombardament.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a lăudat curajul soldaților din țara vecină, adăugând, vineri dimineață, că aceștia vor fi decorați post-mortem și numiți eroi.

„Pe insula noastră, apărând-o până la ultima suflare, polițiștii de frontieră au murit eroic, dar nu au renunțat”, a spus Zelenski.

„Toți vor primi post-mortem titlul de Erou al Ucrainei. Memorie eternă pentru cei care și-au dat viața pentru Ucraina”, a mai spus președintele țării vecine, în cadrul unui discurs susținut vineri dimineață, în a doua zi de atac din partea Rusiei.

Zelenski a mai spus cu acest prilej și că că Ucraina luptă împotriva invaziei Moscovei de una singură:

„În această dimineață ne apărăm singuri țara. La fel ca ieri, cele mai mari puteri ale lumii privesc de la distanță. A fost convinsă Rusia de sancțiunile de ieri? Auzim în ceruri și vedem pe pământ că nu a fost suficient.”

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: A doua zi de război în Ucraina. Zelenski: „Ne apărăm singuri, cei puternici privesc de la distanță”. Un aparat militar, doborât peste un bloc de locuințe în Kiev | LIVE UPDATE