Insula Samothraki, izolată după ce s-au stricat feriboturile

Aproximativ 1.500 de turiști sunt blocați acum pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

Este a patra zile de probleme. Printre cei blocați sunt şi zeci de turişti români.

Cu o lungime de 17 kilometri și o suprafață totală de 178 kilometri pătrați, Samotraki se află în nordul Mării Egee şi este o insulă frecventată de numeroşi turişti.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5), pentru data de 13 august 2019, pe fondul intensificarii vântului și a temperaturilor ridicate, pentru: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS