Insula Belina ar putea să revină în proprietatea statului

Consiliului Județean Teleorman ar urma să aprobe luni un proiect, care se referă la reîntoarcerea insulei Belina și a Brațului Pavel în domeniul public al statului și în administrarea Apelor Române – transmite corespondenta Europa FM, Carmen Dumitrescu.

Returnarea urmează să se facă în baza aceleași HG 943 din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, și asumată de vicepremierul de la acel moment, Liviu Dragnea.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman “în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Brațul Pavel”.

Potrivit articolul 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiției în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române.

Perioada se încheie peste trei săptămâni și nu s-a făcut nimic în comuna Seaca, acolo unde Nicolae Ceauşescu a vrut să construiască o hidrocentrală împreună cu bulgarii.

Procurorii DNA au solicitat recent instanței ca hotărârea de guvern privind insula Belina, precum și contractele subsecvente să fie desființate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare