Confidenţialitate

Institutul Matei Balș funcționa într-o clădire din 1953. Streinu Cercel spune că totul era renovat | AUDIO

Cinci persoane au murit în urma incendiului de vineri dimineață de la Spitalul Matei Balș din București, cel mai important spital de Boli Infecțioane din țară și prima unitate medicală din România unde au fost tratați la începutul epidemiei pacienții Covid-19.

Incendiul a izbucnit la Institutul Matei Balș la ora 5 și 5 minute și a cuprins patru saloane. Primul echipaj al pompierilor a ajuns după 8 minute.

Flăcările au cuprins patru saloane din pavilionul 5. În total, 24 de echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, a spus colonelul ISU, Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția:

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii,pe o suprafață de circa 100-120 metri pătrați. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zeci de medici au fost chemați suplimentar în mai multe spitale din București, spune medicul Bogdan Oprița, coordonatorul intervenției medicale:

„Am avut 38 de echipaje de prim ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă mobilă și 5 autospeciale de transport personal și victime multiple.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clădirea unde a avut loc incendiul a fost construită în 1953 , dar a fost renovată complet, spune fostul manager de la Institutul Național ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel:

„Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a fost stins în jurul orei 07.00.

  • Mihai Bucureșteanu