Confidenţialitate

Institutul Cantacuzino va relansa Polidinul, dar şi un vaccin antigripal

Polidinul va fi relansat de Institutul Cantacuzino, care lucrează, în acest moment, şi la un vaccin antigripal .

În funcţie de testări, este posibil ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă anul viitor.

Pentru vaccinul antigripal este în desfăşurare un experiment pe 200.000 de ouă embrionate – a anunţat directorul Institutului Cantacuzino, colonel doctor Florin Oancea.

“Echipa de producţie a vaccinului gripal desfăşoară în prezent mai multe activităţi. Astfel, s-au efectuat testele de producţie reală a vaccinului pe loturi de ouă embrionate, ceea ce a permis atât adaptarea protocoalelor de lucru, mentenanţa, recalibrarea echipamentelor, cât şi identificarea problemelor şi soluţiilor de remediere a acestora. În acelaşi timp, Departamentul de Cercetare-Dezvoltare lucrează la obţinerea unui produs modern prin optimizarea procesului de producţie şi implicit îmbunătăţirea siguranţei şi eficienţei vaccinale astfel încât să poată fi produs vaccinul gripal trivalent în condiţii de siguranţă”, a explicat comandantul Institutului “Cantacuzino”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polidinul – poate cel mai cunoscut produs farmaceutic românesc -va fi readus pe piaţă ca supliment alimentar.

“Încercăm să avem produsul, să îl facem în condiţii sigure şi să îl punem pe piaţă sub formă de supliment alimentar. Ca să îl punem pe piaţă sub formă de medicament va fi mult mai complicat şi necesită mai mult timp. Noi sperăm ca într-un an-doi să fie pe piaţă”, a declarat Florin Oancea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polidinul nu se mai produce în românia din 2011. În ce priveşte vaccinul antigripal, acesta a fost realizat la Cantacuzino până în 2013.

Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale la sfârşitul anului 2017. De atunci, a intrat în reorganizare.