Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea MApN

Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, au semnat, vineri, protocolul de predare-primire.

Institutul va fi de acum unul cu regim militar, însă va avea şi personal civil, iar producţia de vaccin va începe în minimum doi ani.

Ministrul Apărării a declarat că ia în calcul mutarea producţiei de vaccinuri în baza din Băneasa.

„Astăzi (vineri, n.r.), după câteva luni bune de discuţii, am semnat protocolul de predare şi primire a Institutului Cantacuzino, de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării Naţionale. Este o discuţie mai veche la nivelul Guvernului, este o decizie importantă, iar de la preluarea mandatului am promis că ne ocupăm de asta. Este o instituţie intrată, din păcate, în umbră în ultimii ani, dar este importantă pentru securitatea în sănătate. Prin urmare, institutul trece oficial la MApN şi avem un plan riguros de reaşezare a acestei instituţii. După sărbători începem să lucrăm pe programul de management şi vom porni motoarele. Este un institut strategic, pe care ni-l dorim relansat”, a declarat ministrul Apărării Naţionale.

Mihai Fifor a precizat că, deşi instituţia va avea de acum regim de unitate militară, personalul civil nu va fi dat afară, ci vor fi făcute angajări pentru a acoperi deficitul de specialişti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS