Instanța Supremă: Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu poate începe

Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, poate începe pe fond, au decis judecătorii de la Instanța Supremă.

Magistrații au respins ca nefondată contestația președintelui Senatului la decizia de începere a judecării pe fond a dosarului său. Decizia este definitivă.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton împotriva încheierii nr. 1050 din data de 28 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 2553/1/2016/a1. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia instanţei.

Contestația depusă de Călin Popescu Tăriceanu a fost judecată, miercuri dimineaţă, la Înalta Curte de Casație și Justiție. După şedinţa de judecată, care a fost cu uşile închise, Călin Popescu Tăriceanu a plecat refuzând să spună ce argumente a adus în faţa judecătorilor.

 

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pe 6 iulie 2016 de procurorii DNA Braşov pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

E vorba de declaraţiile date ca martor de Călin Popescu Tăriceanu în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS