Instanța Supremă menține mandatul de arestare în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiță

Completul de cinci judecători de la Instanţa Supremă a decis definitiv să mențină mandatul de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiță.

E vorba de dosarul în care fostul deputat este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Sebastian Ghiță este dispărut din 21 decembrie 2016.

La procesul de marți, avocatul lui Sebastian Ghiţă a spus în instanță că o astfel de măsură nu se impune pentru clientul său, pe motiv că nu a fost de rea-credință, chiar dacă nu s-a prezentat la poliție, așa cum impunea controlul judiciar. În plus, a adăugat că nici  familia clientului său nu poate spune unde se ascunde acesta.

Întrebat de judecătorii din complet dacă familia lui Sebastian Ghiţă a făcut o sesizare privind dispariţia acestuia, avocatul a spus că nu s-a făcut un astfel de demers.

 

Judecătorii au stabilit însă că reaua-credinţă este prezumată în acest caz.

 

La rândul său, procurorul DNA, prezent la ședința de judecată, a declarat că este necesară arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

În cele din urmă, judecătorii au respins contestația avocaților fostului deputat și au menținut mandatul de arestare emis pe 5 ianuarie.

După decizia de atunci, Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională.

Luni, șefa DNA Laura Codruţa Kovesi a spus că Ministerul de Interne trebuie să răspundă cum a reuşit să dispară Sebastian Ghiţă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS