Instanța Supremă judecă miercuri contestația lui Beke Istvan Attila la arestarea preventivă

Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate, miercuri, contestația depusă de Beke Istvan Attila, arestat preventiv sub acuzația că a încercat să detoneze un dispozitiv artizanal la Târgu Secuiesc cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Beke Istvan a fost reținut pe 1 decembrie de procurorii DIICOT.

Este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Potrivit anchetatorilor, există date că Beke Istvan și-a asumat și ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Beke Istvan este membru marcant al structurii naționalist-extremiste HVIM Ungaria, ce are obiective revizionist-separatiste, printre care realizarea, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetățenilor români și a bunurilor acestora, a dezideratului de îngreunare și împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului “Ținut Secuiesc”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS