Instanța Supremă judecă joi cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiță

Instanța Supremă judecă joi cererea procurilor DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiţă.

Procurorii susțin că fostul deputat a încălcat condiţiile impuse de controlul judiciar, având în vedere că nu s-a prezentat de două ori la rând la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Sebastian Ghiță este de negăsit de aproximativ două săptămâni.

Totuși, de la dispariţia sa, din 21 decembrie, Sebastian Ghiţă a avut mai multe intervenții înregistrate la România TV, postul de televiziune controlat de acesta.

În cele patru intervenții, Sebastian Ghiță a lansat o serie de acuzații la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Iar marți seară, fostul deputat a prezentat o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale șefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi pe cel al prim-adjunctului SRI Florian Coldea.

După difuzarea înregistrăii, procurorii Parchetului General s-au autosesizat privind posibile imixtiuni în actul de justiţie.

 

 

 

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat încă din 30 decembrie că va lua în discuţie pe 5 ianuarie înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă.

Anunțul a venit după ce, pe 29 decembrie, poliţia a sesizat Instanța Supremă că fostul deputat nu s-a prezentat pentru a semna la sediul IPJ Prahova.

Pe 27 decembrie, Instanța Supremă a respins cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă şi a menţinut controlul judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara.

 

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, dar mai este cercetat penal și în alte două cazuri. E vorba de dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România şi de dosarul în care cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS