Instanta suprema judeca cererea DNA de arestare a Elenei Udrea in dosarul Microsoft. Printre denuntatori: fostul tenisman Dinu Pescariu

Avocații care o reprezintă pe Elena Udrea susțin că probele procurorilor împotriva clientei lor se bazează pe un bilețel găsit la percheziții și pe denunțul făcut de Dinu Pescariu.

După ce au studiat dosarul, avocații Elenei Udrea susțin că în referatul cu propunerea de arestare DNA menționează un bilețel găsit la locuința fostului ministru pe care erau notate inițialele E.U. și suma de 500 de mii de euro.

Anchetatorii ar încerca în acest fel să dovedească mita pe care omul de afaceri Dinu Pescariu i-ar fi dat-o Elenei Udrea.

Procurorii le-ar mai fi prezentat judecătorilor și declarația fostului sportiv în care ar fi denunțat-o pe fosta candidată la prezidențiale.

Mai mult, spun avocaţii, la dosar se mai află şi extrase de cont, care însă nu dovedesc acuzaţiile aduse.

Elena Udrea este urmărită penal şi a fost reţinută pentru trei fapte de trafic de influenţă – în dosarul Microsoft.

Udrea mai este acuzată că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, ‘pentru a-i rezolva problemele din justiţie’.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont şi înscrisuri olografe ridicate la percheziţii, în care sunt indicate sume de bani plătite.