Instanta Suprema ar trebui sa se pronunte astazi in procesul lui Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, cu ANI

Raportul ANI spune că președintele Consiliului Județean Brăila s-ar afla în conflict de interese.

Instanța Supremă trebuie să se pronunțe astăzi în procesul pe care îl are președintele Consiliului Județean Brăila cu Agenția Națională de Integritate.

În februarie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca fiind neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Gheorghe Bunea Stancu s-a aflat în conflict de interese.

Ziua de astăzi ar putea fi ultima pe care acesta o petrece la șefia Consiliului Județean Brăila.

Bunea Stancu a fost găsit incompatibil pentru că a semnat contracte de asociere între Consiliul Județean, clubul de fotbal și Asociaţia Sportivă Handbal Club ‘Dunărea’ Brăila, în baza cărora a fost încasată suma de 7,5 milioane de lei.

Cluburile sportive au ca acţionari majoritari două firme, iar acestea, la rândul lor, au ca acţionar majoritar societatea Bursagrigrom, controlată de Gheorghe Bunea Stancu. Daca Înalta Curte va confirma raportul Agenției Naționale de Integritate, președintele CJ Brăila trebuie să plece din funcție.

Social-democratul a menționat însă că există posibilitatea să se retragă chiar dacă va câștiga procesul, din motive de ‘orgoliu’. Ironic, Bunea Stancu a declarat că n-ar fi exclus ca ‘poporul’ să îi ceară să mai candideze pentru un nou mandat.

Numele baronului de Brăila apare și în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Mircea Geoană.

În schimbul unui milion de euro dați partidului, patronul Interagro Ioan Nicolae urma să-şi pună un director la Romgaz, având interes să achiziţioneze gaz ieftin pentru combinatele sale chimice. Cei doi au fost achitați, într-o prima fază a procesului.