Instanţa respinge sesizarea CCR în cazul OUG 14, cerută de un fost deputat judecat pentru abuz în serviciu

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi sesizarea Curţii Constituţionale în cazul OUG 14, cerută de fostul deputat Theodor Nicolescu în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu privind o despăgubire ilegală acordată de ANRP.

Theodor Nicolescu arăta în argumentarea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale că abrogarea prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 14 a OUG 13 de modificare a unor articole din Codul penal, inclusiv cel referitor la abuzul în serviciu, îi încalcă dreptul la apărare.

Decizia Curţii de Apel nu este definitivă şi poate fi contestată de Nicolescu la instanţa supremă.

“Respinge cererea formulată de inculpatul Niculescu Theodor Cătălin, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr 14/2017 şi a dispoziţiilor art. 1 din OUG 14/2007 ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea formulată de apărătorul ales al lui Nicolescu Theodor Cătălin, de emitere a unei adrese la Parchetul de pe lângă ICCJ, DNA sau la Prefectura Municipiului Bucureşti, prin care să se solicite dosarul cu nr. 38386, în original”, se arată în decizia instanţei.

Hotărârea poate fi atacată cu apel de Theodor Nicolescu în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, a cerut la termenul din 13 februarie Curţii de Apel Bucureşti să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG 14 care a abrogat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate codurilor penale, arătând că prin acest act normativ i se încalcă dreptul la apărare.

Judecarea dosarului privind despăgubirea ilegală de către ANPR a omului de afaceri Horia Simu va continua în 13 martie, când vor fi audiaţi trei martori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare