Confidenţialitate

Instagram testează noi funcții pentru a proteja adolescenții | AUDIO

Instagram va testa funcţii de blurare a mesajele care conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii. Este o nouă încercare a companiei Meta de a atenua acuzațiile potrivit cărora aplicațiile sale alimentează problemele de sănătate mintală în rândul tinerilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spre deosebire de aplicaţiile Facebook Messenger şi WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar acest lucru se va schimba potrivit gigantului tehnoogic Meta.

Funcția de protecție va folosi învățarea automată de pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin serviciu conține nuditate.

Funcția va fi activată în mod prestabilit pentru utilizatorii sub 18 ani, iar adulții vor putea să o activeze opțional.

Meta a mai spus că dezvoltă tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi implicate în escrocherii sexuale. Procurorii generali din 33 de state americane au dat compania în judecată în octombrie anul trecut, spunând că a indus în eroare publicul în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ethical hacker, despre deepfake și dezinformare, la Europa FM: Ar fi indicat să ne gândim ce putem face noi. Nu neapărat cum să controlăm, ci cum să ne raportăm la situație | VIDEO