Inspectorul-sef teritorial pentru 7 judete al Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Rares Pop, a fost retinut de DNA

Acesta este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și șantaj. Alături de acesta au mai fost reținuți doi inspectori din aceeași instituție.

Potrivit procurorilor DNA Cluj, în perioada 2012-2014, Rareş Pop împreună cu inspectorii Claudiu Crişan şi Ioan Dohotar au desfăşurat mai multe activităţi de influenţare a inspectorilor aflaţi in trafic.

Mai exact aceştia îi anunţau pe diverşi agenţi economici de controalele ce urmau a fi efectuate sau solicitau inspectorilor de pe teren să nu aplice măsurile legale atunci când constatau nereguli. De exemplu, în decembrie 2013, Rareş Pop a pretins de la doi martori denunţători 1500 de lei pentru a le asigura ajutorul în cazul desfăşurării unor controale de către inspectorii din subordinea sa. De asemenea, în martie 2014 Pop ar fi cerut şefului serviciului din judeţul Alba să anuleze o notă de constatare prin care o şcoală generală era amendată cu 9000 de lei pentru starea maşinii de serviciu cu care se efectua transport. Şeful serviciului de la Alba a refuzat însă, şi ca atare, a fost ulterior demis.

Rareş Pop este acuzat de abuz în serviciu, şantaj şi luare de mită. Rareş Pop este consilier PNL , fiind numit în funcţie intr-o şedinţă din luna mai.