Confidenţialitate

Inspectorul școlar general Galați: Sunt localități care nu au alocat bani pentru măști și dezinfectanți | AUDIO

În județul Galați, Direcția de Sănătate Publică a recomandat scenariul roșu, adică școală online, pentru o singură localitate: Suhurlui.

Dar sunt și alte unități de învățământ care vor derula exclusiv cursuri online pentru că nu au obținut autorizație sanitară sau sunt încă în renovare.

În județul Galați, există o singură localitate, unde numărul mare de îmbolnăviri cu coronavirus nu permite revenirea elevilor la școală, a spus, la Europa FM, inspectorul școlar general, Onuț Atanasiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru alte cinci localități, Târgu Bujor, Cuza Vodă, Schela, Tulucești și Vânători, DSP Galați a recomandat scenariul galben, adică elevii vin la școală, prin rotație.

În orașul Galați, deși evoluția pandemiei permite revenirea elevilor în clase, unele școli întâmpină aceeași problemă ca în anii trecuți: nu au avize sanitare sau sunt încă în reabilitare, spune șeful Inspectoratului Școlar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alte școli sunt obligate să meargă pe scenariul galben, pentru că nu au spații suficiente pentru elevi, în condițiile în care trebuie păstrată distanțarea.

La Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, de exemplu, în unele clase vor fi cel mult 20 de elevi prezenți la cursuri din totalul de 35, ne-a mărturisit directorul colegiului, Romeo Zamfir.

„La noi este o problemă cu distanțarea dintre elevi, din cauză că ei nu încap în clasă. Din cauza aceasta, nu putem să-i chemăm pe toți la școală.

Pot fi câteva clase unde pot veni toți elevii la școală. În celelalte, dacă nu încap, tot pe scenariul al doilea trebuie să intrăm, unii în clasă și alții acasă, online”, a declarat, pentru Europa FM, Romeo Zamfir, directorul Colegiului Național Vasile Alecsandri din Galați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectorul școlar general din Galați a constatat că sunt încă localități care nu au alocat niciun leu pentru măști și dezinfectanți. Este și cazul comunei Vânători, ne-a spus inspectorul Onuț Atanasiu.

“Am fost și am dus 3.500 de măști. Eu, personal, m-am dus. Am stat de vorbă cu primarul pentru că nu dăduse Hotărâre de Consiliu Local, nu alocase niciun fond, nici pentru dezinfectanți, nici pentru tablete. Mi-a promis că mâine va avea loc ședința de Consiliu Local în care va aloca toate fondurile”, a declarat, pentru Europa FM, inspectorul Onuț Atanasiu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lipsesc echipamente sanitare, tablete, calculatoare, dar Inspectoratul Școlar Galați susține că are o soluție. Lecțiile pot fi urmărite online pe canalul de youtube al Casei Corpului Didactic, iar pentru cei care nu au acces la internet Inspectoratul Școlar încearcă să convingă televiziunile locale să transmite aceste lecții.