Inspectorii sanitar-veterinari suplimentează de Paște controalele în magazine și piețe

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA – a suplimentat controalele în magazine și piețe înaintea Sărbătorilor de Paște.

Vor fi controale în toată țara, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

De asemenea, la fiecare circumscripţie sanitară veterinară trebuie să existe personal de specialitate, care desfăşoară activitatea în regim de permanenţă, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, potrivit deciziei preşedintelui ANSVSA.

”ANSVSA întreprinde aceste acţiuni pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi pentru a asigura cetăţenilor un comerţ civilizat, cu alimente sigure”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Direcţiile sanitare veterinare din judeţe trebuie să afişeze programul de lucru şi persoana responsabilă, dar şi un număr de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Numărul de telefon al  call center-ului ANSVSA la care pot fi sesizate nereguli este 0800 826 787. Acest număr de telefon poate fi apelat gratuit, din orice reţea telefonică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS