Confidenţialitate

INSP: Trei sferturi dintre cazurile Covid sunt la persoane nevaccinate | AUDIO

Trei sferturi dintre cazurile de COVID-19 înregistrate, în ultima săptămână, sunt la persoane nevaccinate împotriva coronavirusului – arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

În privința deceselor, peste 90 la sută sunt în rândul celor nevaccinați.

Potrivit INSP, în săptămâna 13-19 septembrie, peste o treime din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București și în județețe Timiș, Cluj, Ilfov și Iași.

Peste 75 la sută dintre îmbolnăviri sunt la persoane nevaccinate, precizează Institutul Național de Sănătate Publică. Chiar dacă au apărut infecţii de coronavirus şi în rândul persoanelor vaccinate, imunizarea ne ajută să nu dezvoltăm forme grave de boală – a spus la Europa FM, medicul Gindrovel Dumitra, preşedintele grupului de vaccinologie din Societatea Naţională de Medicină a Familiei,

”Raportul dintre persoanele care se îmbolnăvesc și ajung în spital, între vaccinați și nevaccinați, este cam de 1 la 14. Diferența este fenomenală. Aceste persoane ar putea să nu se infecteze în măsura în care o populație tot mai mare este vaccinată și nu ar avea de unde să ia boala. Acesta este secretul unei campanii de vaccinare.”

Majoritatea deceselor survenite din cauza complicațiilor generate de COVID au fost la persoane peste 60 de ani și peste 90 la sută dintre ele nu erau vaccinate împotriva coronavirusului. Aproape 95 la sută dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Institutul de Sănătate Publică menționează de la începutul pandemiei și până acum, un caz de COVID din 77 a fost în rândul personalului medical.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță