Confidenţialitate

INSP: Sfaturi pentru utilizarea corectă a măștilor de protecție facială

Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.

Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante, atrage atenția Institutul Național de Sănătate Publică.

Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii bolilor respiratorii, spun specialiștii.

Utilizarea și îndepărtarea corespunzătoare a măștii reprezintă una dintre măsurile eficiente pentru a limita transmiterea bolilor respiratorii.

În timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii.

Îndepărtați masca folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați snururiledin spate), acțiune urmată de spălarea imediată a mâinilor cu apă și săpun.

Nu reutilizați măștile de unică folosință, insistă INSP, potrivit cărui măștile cu pânză (de ex.bumbac sau tifon) nu sunt recomandate.

Pe baza dovezilor disponibile,virusul SARS CoV-2 este transmis de  la om la om prin contact direct și prin picături Fluge.

Persoanele cele mai expuse sunt cele care sunt în contact direct cu un pacient cu COVID-19 sau care au grijă de persoane infectate.