Confidenţialitate

INSP: Se întrunesc criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a tulpinii Delta

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, în România se întrunesc criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a tulpinii Delta.

Până pe 5 septembrie au fost raportate 3.166 secvențieri și au fost confirmate 2.563 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 807, varianta Delta.

Rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 31,5% în săptămâna 35.

Au fost înregistrate și comunicate la INSP 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 45 din cauza tulpinii indiene Delta.

„În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta, în condițiile în care au fost înregistrate cazuri în 38 județe și municipiul București.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet și 184 complet vaccinate (22,8% din total).

Vârsta medie a persoanelor decedate, confirmate cu varianta Delta, a fost de 66 ani. 42 de cazuri decedate (93,3%) au avut condiții medicale pre-existente.

5 cazuri decedate (11%) fuseseră complet vaccinate.