Inscrierea la ora de religie se face pana pe 6 martie

Părinții pot depune cereri pentru înscrierea copiilor la ora de religie până pe 6 martie – a anunțat astăzi subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa.

Ea a participat la dezbaterile din comisia de învățământ a Camerei Deputaților. Din nou au fost dispute între cei care susțin predarea religiei în școli și cei care nu sunt de acord cu acest lucru.

Curtea Constituțională a stabilit că obligativitatea înscrierii copiilor la ora de religie este neconstituțională, așa că părinții care doresc ca religia să fie în continuare studiată de cei mici la școală trebuie să depună o cerere în acest sens, până pe 6 martie.

Reprezentanții cultelor religioase au spus că în 25 de țări ale Uniunii Europene, religia e obligatorie în școli, iar Patriarhia Română ar vrea ca înscrierile la ora de religie să se facă pe toată durata școlarizării.

De partea celalaltă, deputatul Remus Cernea a insistat ca înscrierile să aibă loc, la începutul fiecărui an școlar. Deputatul le-a reproșat colegilor că în sala de ședință se află două icoane ortodoxe și le-a recomandat ca de acum înainte să lipească pe pereți și postere cu atei sau să pună simboluri ale tuturor cultelor religioase din România.

Alți reprezentanți ai cultelor au propus ca înscrierile la ora de religie să aibă loc la sfârșit de an școlar pentru anul școlar următor.

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Liliana Preoteasa a spus că Ministerul Educaţiei aşteaptă o decizie a Parlamentului în acest sens. Deocamdată, inspectoratele școlare trebuie să îi informeze pe părinţii elevilor că pentru a participa la ora de religie, în acest an școlar, trebuie să depună o cerere până pe 6 martie.