Înregistrările DNA arată că Sorin Oprescu se temea de o anchetă

Potrivit unor documente DNA, obținute de agenția Medifax, procurorii anticorupție  consideră că relația neobișnuit de apropiată dintre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, și șeful Administrației Cimitirelor, Bogdan Popa, susține ipoteza potrivit căreia cel din urmă intermedia mita care ajungea la  primarul general și la directorul economic al Primăriei.

Același documente citate de Mediafax arată că, pe parcurs, șeful Administrației Cimitirelor a decis să colaboreze cu anchetatorii și să poarte tehnică de înregistrare ceea ce le-a permis procurorilor să obțină înregistrări care ar dovedi vinovăția lui Sorin Oprescu.

 

Anchetatorii DNA susțin, în dosarul în care îl cercetează pe Sorin Oprescu pentru fapte de corupție, că primarul avea o ”relație atipic de apropiată” atât cu Bogdan Cornel Popa, directorul Administrației Cimitirelor, cât și cu fostul său șofer Cristian Stanca.

Potrivit documentelor anchetatorilor obținute de MEDIAFAX, Sorin Oprescu ”se afișa” peste tot cu Bogdan Cornel Popa și îl trimitea pe acesta la recepții și la evenimente la care nu avea acces, precum cele ale Administrației Prezidențiale sau ale ambasadelor din București.

Pe  parcursul investigațiilor însă, Bogdan Popa a început să colaboreze cu procurorii și a purtat tehnică de înregistrare la întâlnirile cu Sorin Oprescu.

În documentele citate de Mediafax se arată că, într-o discuţie avută în 31 august, Sorin Oprescu i-ar fi făcut “confidenţe infracţionale” lui Bogdan Cornel Popa. Primarul ar fi vorbit despre o negocierea unei sume de bani care i-ar fi fost cerută de fostul director de infrastructură al Primăriei, Mădălin Dumitru, ca “preţ al tăcerii”.

O altă înregistrare, realizată ambiental în seara zilei de 2 septembrie, arată că Sorin Oprescu a avut o întâlnire în biroul său cu Bogdan Popa, moment în care primarul a declarat că bănuiește că ar fi vizat de o anchetă. Sorin Oprescu  suspecta ca ancheta ar fi fost generată de Cristian Stanca – fostul său șofer -care ar fi pieten şi rudă prin alianţă cu clanul Cămătarilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS