Inregistrari socante cu fratele sefului statului: Mircea Basescu a luat bani spre a interveni pentru Bercea Mondial (AUDIO)

Antena 3 a făcut publice mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii şi celor care le-au pus la dispoziţie, de Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi înregistrat pe ascuns.

Mircea Băsescu a transmis, printr-un sms, că va difuza un comunicat pe acest subiect.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, împreună cu imagini filmate într-un birou, în care apărea fratele preşedintelui, discutând cu o persoană ce părea că înregistrează conversaţia, cu telefonul mobil sau cu o cameră ascunsă, şi nu apare în filmare.

Avocatul Pavel Abraham a afirmat că familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a decis să facă publice înregistrările în contextul unor ‘suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta’ legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Din înregistrarile difuzate de Antena 3 reiese că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare, iar şeful statului ar fi ştiut despre acest demers. (VEZI AICI IMAGINILE ANTENA 3)

Într-una dintre înregistrari, fratele preşedintelui confirmă că i ‘s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe’ şi că la el ar fi ajuns ‘250.000’.

Mircea Basescu: Eu am făcut tot ce am putut.

Florin Anghel: Stai să-ţi zic. Când l-ai trimis matale să ia ăia 350.000, i-am adus alea, v-am adus alea şi după aceea v-am mai adus ăia 250.000. Şi când i-am dus pe ăia 250.000, ştii ce mi-a zis? Că matale deja ai dat un milion de euro, ca să-l scapi… şi acuma? Uită-te, şapte ani jumătate! Domnu’ comandant, aici nu e vorba de avocată, aici nu e vorba de judecător, aici e vorba de politică, că e finul lui Băsescu şi să dăm din ăsta în ăla, dar eu ce zic e să vă duceţi să puneţi mâna să-l scoateţi, că moare ăla acolo, mă nene mă!

Mircea Basescu: Deci, eu ce mai sper nu e vorba de…

Florin Anghel: Dar cu Traian nu au vorbit? De ce nu-i spui lui Traian? La Traian de ce nu trimiţi, să facă el acolo?

Mircea Basescu: Ştie, mă! Crezi tu că nu ştie…

Materielele audio-video au fost prezentate în şase secvenţe distincte, între care realizatorul emisiunii şi invitaţii săi au subliniat că acestea ar releva acuzaţia de trafic de influenţă adusă de Florin Anghel lui Mircea Băsescu. Contactat de MEDIAFAX, Mircea Băsescu a transmis, printr-un sms, că va difuza un comunicat pe acest subiect.