Confidenţialitate

Înotătorul David Popovici, lăudat de presa internațională: „A făcut o tură pentru a scutura o parte din praful de aur din membrele sale”

David Popovici scrie istorie pentru România, notează presa internațională. Înotătorul s-a calificat în finala probei de 100 m liber după ce a stabilit un nou record, marți seară, în semifinale. Marea finală va avea loc miercuri seară după ora 19.20.

Postul de televiziune France 24 notează: „David Popovici a făcut o tură pentru a scutura o parte din praful de aur din membrele sale, marți”. Apoi tânărul de 17 ani a „tăiat bazinul” în drumul spre finală la 100 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, arată jurnaliștii postului francez de știri.

Cu o seară înainte, France 24 anunța: „Popovici a doborât recordul mondial de juniori când a obținut primul titlu mondial de înot masculin al României la proba de 200 m liber”.

Pe site-ul Federației Internaționale de Natație, David Popovici este citat cu mai multe declarații, între care:

„Cel mai distractiv este în timpul cursei, deoarece în ultima tură îmi spuneam că aceasta este cea mai mare cursă din viața mea de până acum și vreau să o fac memorabilă pentru mine și pentru toți ceilalți”.

Site-ul swimswam amintește: „David Popovici a mers spre victorie la 200 m liber masculin cu 1:43.21 pentru a doborî propriul record anterior de 1:44.40 din semifinale. Popovici este acum al 4-lea cel mai rapid om din istorie și este unul dintre cei 5 înotători din istorie care au spart bariera de 1:44 și acum este cel mai tânăr bărbat care a făcut acest lucru.”

Finala de miercuri seară îi poate aduce lui Popovici o nouă medalie. Începe la ora 19:22 și va putea fi urmărită în direct pe site-ul oficial al competiției și la Televiziunea Română.

Foto: Facebook / David Popovici