Confidenţialitate

INML, Cazul Caracal: Analiza probelor din curtea lui Dincă arată că acestea aparţin Alexandrei

Raportul final de expertiză medico-legală transmis luni DIICOT de către Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” arată că “analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la locuința lui Gheorghe Dincă, a condus la stabilirea unui profil ADN unic, aparținând Alexandrei Măceșanu”.

Gheorghe Dincă urmează să fie supus unei analize psihiatrice.

“În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce o privește pe victima minoră M.A.M (Alexandra Măceșanu).
Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.
De asemenea, din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”- se arată în comunicatul INML.

Este așteptat și raportul privind oasele identificate într-o pădure de lângă Caracal și despre care Gheorghe Dincă a spus că sunt ale Luizei Melencu.

Inițial, INML nu a putut identifica un ADN deoarece oasele erau prea calcinate, însă procurorii au cerut refacerea analizelor.