Confidenţialitate

Îngrijorări pandemice legate de atmosfera din tribune la finala EURO 2020

Devastatoare, așa a numit o oficialitate a Organizației Mondiale a Sănătății lipsa de precauție din tribunele stationului Wembley,la finala EURO de duminică seară.

În tota, pe arenă au fost peste 60.000 de suporteri.

Marea Britanie se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, cauzat de varianta Delta a coronavirusului.

Mulțimi de oameni care cântă și strigă în tribune, fără să poarte vreunul mască, au fost imaginile care au determinat reacția oficialității de la Organizația Mondială a Sănătății.

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din OMS, a scris pe Twitter: ”Ar trebui să mă bucure să urmăresc în direct cum se transmite virusul?”

A adăugat că pandemia nu ia pauză pentru o seară și că varianta delta a coronavirusului se va răspândi în aglomerații unde oamenii nu poartă mască și țipă sau cântă. ”Devastator”, a concluzionat ea.

Agenția Reuters notează că sunt comentarii neobișnuit de directe din partea OMS, care de obicei se abține să comenteze în legătură cu politicile diverselor țări.

Premierul Boris Johnson și-a apărat recent decizia de a permite peste 60 de mii de spectatori în tribune – a spus că toată lumea e testată și rata de vaccinare e semnificativă.

În ultimele săptămâni, numărul de infectări a crescut în Marea Britanie la un nivel comparabil cu cel din iarnă.