INFOTRAFIC: Se circulă îngreunat pe autostrăzile A1, A2 şi A3

Traficul rutier pe autostrăzile A1, A2 şi A3 se desfăşoară îngreunat, în această dimineaţă, din cauza ploilor torenţiale, dar și pe mai multe drumuri naţionale, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

De asemenea, în unele zone se circulă îngreunat din cauza ceţii. 

RECOMANDĂRI

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Conform unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de joi şi până sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS