Confidenţialitate

Info Trafic: Drumuri afectate de inundații

Drumul naţional (DN) 10, Buzău – Braşov, închis în noaptea de marţi spre miercuri, în zona localităţii Siriu, din cauza bolovanilor căzuţi pe şosea în urma inundaţiilor, a fost redeschis pe un sens de mers.

Din cauza apei de pe carosabil, circulația pe DN24D Galați – Bârlad este oprită pe ambele sensuri între localitățile gălățene Bălăbănești și Băleni.

Din același motiv, circulația pe DN2 se desfășoară îngreunat, pe jumătate de cale, la km 185+700 de metri, la ieșirea din municipiul Focșani către Adjud (pe o porțiune de aproximativ 200 de metri, apa măsoară circa 5 centimetri).

În același județ (Vrancea) traficul rutier se desfășoară îngreunat pe DN2 (E85) Mărășești – Adjud, la km 223, între localitățile Domnești și Ruginești.

De asemenea, circulația este îngreunată pe DN23A Focșani – Ciorăști, la km 20+500 de metri, în zona localității Bordeasca Veche. În acest loc, apa de pe carosabil măsoară aproximativ 10 centimetri.

În județul Buzău, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov s-a reluat, pe un fir alternativ. Din pricina căderilor de stânci de pe versanți (cauzate de precipitațiile semnificative), traficul a fost oprit total la km 80, în zona localității Siriu, de dimineață de la ora 03.30. Rămâne însă restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Traficul rutier pe DN13B s-a reluat, pe un fir alternativ, în județul Harghita. Din cauza unui eveniment rutier (un autotren a derapat, s-a izbit de un gard și a rămas de-a curmezișul pe carosabil), circulația fusese oprită total la ieșirera din localitatea Praid către Sovata.

Amintim că, urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă şi vânt puternic), DN67C-Transalpina a fost închis temporar între Rânca şi Obârșia Lotrului (între kilometrii 34+500 – 59+800.

Având în vedere atenționările meteorologilor, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.