Confidenţialitate

Infecţii nosocomiale pentru trei pacienţi COVID-19, internaţi la terapie intensivă la Institutul „Marius Nasta” din București

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat la Digi 24, că trei pacienţi COVID-19 au și infecții nosocomiale.

”În acest moment avem trei pacienţi care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat şi după aceea să primim alţi pacienţi”, a declarat Beatrice Mahler.

“Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecţiilor nosocomiale nu este în creştere faţă de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în Bucureşti, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare.

Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensive, pentru că, fără falsă modestie, spun că avem specialişti bine pregătiţi, avem aparatură şi putem să oferim speranţa la viaţă. Însă nu putem oferi această speranţă la viaţă, dacă nu oferim şi condiţii”, a explicat managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler.