Confidenţialitate

India înregistrează un nou record în ceea ce privește decesele asociate Covid

În India, s-a înregistrat un nou număr record de decese din cauza COVID: peste 4.200 în ultimele 24 de ore, iar numărul total al morților a depășit un sfert de milion până acum.

De asemenea, au fost raportate aproape 350.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Specialiștii nu pot spune deocamdată dacă s-a atins vârful infectărilor și va urma o scădere a numărului de îmbolnăviri în perioada următoare.

Unele zone din India au intrat deja pe o zonă de platou în privința cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar e un platou înalt ce indică foarte multe cazuri de infectare zilnic, iar specialiștii spun că scăderea numărului de îmbolnăviri va fi lentă.

Valul infecțiilor s-a răspândit în orașele mici și la sate. Potrivit agenției de știri Reuters, în zonele rurale din India oamenii nu mai au lemne pentru incinerările tradiționale și scufundă corpurile neînsuflețite în râul sfânt Gange care traversează cele mai populate zone de câmpie din nordul țării.

Chiar și în capitala New Delhi, multe persoane decedate din cauza COVID sunt abandonate de rudele lor după incinerare, iar voluntarii trebuie să spele cenușa.

Tot ei se roagă și împrăștie cenușa pe apă, ritual ce revenea de obicei familiei.

Organizația Mondială a Sănătății a catalogat ca fiind îngrijorătoare varianta indiană a coronavirusului, deoarece are un grad de contagiozitate crescut și necesită o atenție și analize sporite.

Potrivit OMS, această tulpină a coronavirusului a fost detectată în cel puțin 44 de țări până acum.