Confidenţialitate

India: “Furtuna” de coronavirus a răvășit ţara

Situaţia pandemică se agravează în India. Premierul spune că ţara este zdruncită de furtuna coronavirusului. Aproape 350.000 de cazuri de infecții cu SARS COV 2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Este a patra zi la rând, când numărul cazurilor noi de coronavirus este de peste 300.000 de mii.

Agenţia France Press publică imagini din sala de aşteptare a unui spital din capital Indiei, unde zeci de oameni stau pe tărgi sau pe paturi improvizate, într-o aglomeraţie de nedescris.
Premierul Narendra Modi a cerut duminică tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți, spunând că „furtuna” de infecții a zguduit țara.

Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor de coronavirus din India și că vor trimite ajutoare.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici pentru că a permis desfășurarea unor mari adunări religioase și politice atunci când numărul de noi cazuri a scăzut sub 10.000 pe zi și nu au planificat dezvoltarea sistemului de sănătate.

Spitalele și medicii spun că nu reușesc să facă față numărului de pacienți.

Numărul total al infecțiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore.

https://www.facebook.com/AFPnewsenglish/videos/144124507678824