India: Cinci angajați ai templului unde s-a produs incendiul soldat cu peste 100 de morți, reținuți

În India, cinci angajați ai templului unde s-a produs incendiul soldat cu peste 100 de morți au fost reținuți de poliție.

 

Poliția indiană a deschis mai multe dosare penale împotriva responsabililor templului din statul Kerala, în sud-vestul Indiei.

Șeful Poliției din districtul Kollam a declarat că 5 angajați au fost reținuți pentru a fi audiați. Pentru moment, nu poate fi stabilită implicarea lor în această tragedie.

După audieri, polițiștii vor stabili ce măsuri se impun. Oamenii legii vor să afle cine a decis să lanseze focul de artificii, în contextul în care autoritățile locale nu au acordat autorizație.

Mii de familii, potrivit unor estimări peste 10.000, s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un templu din sud-vestul Indiei pentru a sărbători noul an în calendarul hindus.

Un incendiu a izbucnit după ce scânteiele provocate de artificii au ajuns în depozitul de artificii al templului. A urmat apoi o explozie puternică, iar acoperișul cuprins de flăcări s-a prăbușit peste cei care erau în clădire.

Cel puțin 106 oameni au murit în urma tragediei, iar aproape 400 au fost rănit. Unele dintre victime au suferit arsuri atât de grave, încă sunt de nerecunoscut.  Mai mulți medici specializați au fost trimiși din capitala New Delhi pentru a-i trata pe cei cu arsuri grave.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS