India: Bilanțul accidentului feroviar a crescut la 142 de morți

Bilanțul accidentului feroviar din India a crescut la 142 de morți, anunță autoritățile. Echipele de intervenție au acționat pe durata întregii nopți de duminică spre luni pentru a scoate toate victimele prinse între fiarele contorsionate ale trenului care a deraiat ieri.

Este unul din cele mai grave accidente feroviare din această țară. Catastrofa s-a produs în plin sezon al nunților și în tren se aflau numeroase familii. Potrivit unor estimări, peste 2.000 de persoane erau la bord. Însă mulți dintre călători nu-și făcuseră rezervare, iar unii dintre ei călătoreau fără bilet, ceea ce face imposibilă cunoașterea numărului real al persoanelor aflate la bord, a declarat un purtător de cuvânt al căilor ferate regionale.

În timp ce angajați ai căilor ferate degajau locul de resturi, o mare mulțime de oameni s-a deplasat în zona în care s-a produs accidentul, încercând să afle despre soarta rudelor lor.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, trenul a deraiat din cauza unei șine aflate în stare precară. Rețeaua feroviară indiană, una dintre cele mai extinse din lume, prezintă deficiențe grave în materie de securitate.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS