Confidenţialitate

India: 55 de pasageri au fost uitați pe pista unui aeroport. Avionul a decolat doar cu bagajele călătorilor

În India,o companie de transport aerian a uitat 55 de pasageri pe pista aeroportului din Bengalore, în timp ce avionul lor a decolat spre New Delhi. În aeronavă se aflau, însă, și bagajele lor. Oficialii aeroportului au transmis că a fost o eroare de comunicare.

Compania de transport aerian, „Go First” este vizată de o anchetă a autorității indiene de reglementare în domeniul aviaţiei.

Trebuie să prezinte un raport privind modul în care 55 de pasageri au fost uitaţi într-un autobuz pe pista aeroportului din Bengalore în timp ce zborul lor a decolat spre New Delhi.

S-a întâmplat luni dimineață.

Pasagerii aveau cărţile de îmbarcare şi etichetele pentru bagaje, însă bagajele lor au plecat cu zborul planificat, în timp ce ei au fost lăsaţi la sol.

Reprezentanții companiei de transport au explicat că oamenii au rămas pe pistă în urma unor „probleme de comunicare” între personalul de la sol şi echipaj.

În cele din urmă, 53 de pasageri au fost preluaţi de un zbor operat 4 ore mai târziu de o altă companie aeriană, iar doi au optat pentru rambursarea banilor plătiți pe bilete.

Pentru noua cursă, au fost duşi înapoi la terminal, li s-au eliberat noi cărţi de îmbarcare şi au fost nevoiţi să treacă din nou prin controlul de securitate.

Companiile de transport aerian din India sunt vizate de mai multe acuzații.

Air India a suspendat un pilot  și mai mulți membri ai ehipajului după ce, în noiembrie, un pasager, care ar fi fost în stare de ebrietate a urinat pe o femeie în timpul zborului New York – New Delhi.

Un incident similar a avut loc și în timpul unui zbor de la Paris la Delhi.

Foto: Shutterstock

Citește și: Misterul betonului folosit în Roma Antică a fost descifrat. Secretul inginerilor romani de a face clădirile să reziste mii de ani