Confidenţialitate

Încrengătura din spatele abuzurilor comise la centrele sociale pentru vârstnici din Voluntari și Afumați, scoasă la lumină de o anchetă jurnalistică. Reacția Gabrielei Firea | AUDIO

Încrengătura din spatele abuzurilor comise la centrele pentru bătrâni din Voluntari și Afumați – Ilfov – scoasă la lumină de o anchetă jurnalistică. Sora ministrului Gabriela Firea, Nela Andrieș – și consiliera acesteia au lucrat în instituții care ar fi trebuit să oprească aceste abuzuri. Gabriela Firea transmite că sora ei nu are legătură cu aceste cazuri și acuză presa că este tendențioasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul de Investigații Media și publicația Buletin de București dezvăluie că sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, a fost șef al Serviciului de Asistență și Protecție Socială Voluntari chiar în perioada când asistații din căminul din Voluntari erau abuzați, ținuți în condiții inimaginabile, flămânzi și fără îngrijire medical.

După apariția investigațiilor în presă, sora ministrului Firea s-a transferat, iar acum lucrează la DGASPC Ilfov.

În urmă cu câteva minute, printr-o postare pe Facebook, ministrul Familiei, Gabriela Firea, transmite că sora sa nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate.

Ea precizează că nici la Direcția de Asistență Socială, nici la DGASPC Ilfov sora ei nu a avut atribuții legate de activitatea căminelor unde s-au descoperit abuzurile.

Totul este o campanie concertată împotriva mea – spune doamna Firea.

Presa face legătura și cu actuala consilieră a ministrului, Ligia Gheorghe, care – până de curând – a fost vicepreședinta Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, vizată de controlul DIICOT.
Europa FM a încercat să vorbească cu reprezentanții celor două instituții de protecție socială din Volunari – Ilfov, dar fără rezultat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Prima reacție a ministrului Familiei în scandalul căminelor de vârstnici: „O dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru PMB”