Confidenţialitate

Incidentul din rețeaua de gaze naturale din județul Bacău, pe cale să fie rezolvat | AUDIO

Incidentul din rețeaua de gaze naturale din județul Bacău e pe cale să fie rezolvat. Echipele operative au lucrat non-stop pentru remedierea tuturor problemelor apărute, iar orașul Buhuși va avea gaze din nou de astăzi. În continuare sunt verificate sesizările venite din mai multe localități, unde, din cauza aerului ajuns în instalații, gazul a avut o calitate slabă.

Furnizorul de gaze naturale din județul Bacău confirmă că problemele cu care s-a confruntat de aseară au fost legate  de pătrunderea aerului în conducte, ceea ce a dus la alterarea calității gazului.

Au fost întreruperi în mai multe localități din acest motiv, iar la Buhuși s-a sistat furnizarea gazului, din cauza problemelor majore înregistrate. S-a lucrat non-stop pentru verificarea conductelor și a tuturor situațiilor apărute, mai ales că telefoanele de la clienți au sunat întruna. Lucrurile încep să revină la normal, iar de azi se reia alimentarea cu gaze naturale la Buhuși.

Furnizarea se va face etapizat, pe parcursul întregii zile, pe măsură ce este evacuat aerul din conducte. Specialiștii dela gze verifică în continuare sesizările din zona metropolitană a Bacăului. Populația e sfătuită să supravegheze aparatele ce utilizează gaze naturale și să anunțe dacă simt miros de gaz sau observă situații neobișnuite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader