Incidente violente la Barcelona, la meciul cu Real Madrid

Mai multe grupuri de catalani s-au ciocnit cu forțele de ordine și au dat foc câtorva obiecte, în jurul stadionului „Camp Nou”, la derby-ul dintre FC Barcelona și Real Madrid.

Polițiștii și trupele speciale au încercat să evacueze zona, pentru a asigura ieșirea în siguranță a celor aproape 94.000 de spectatori din tribunele arenei.

Protestatarii au incendiat câteva baricade, iar 12 persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Meciul ar fi trebuit să se joace inițial la 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza altor manifestații la Barcelona, în sprijinul separatiștilor condamnați la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017.

Pe teren „El Clasico” s-a încheiat fară gol marcat, primul 0-0 după 17 ani.

FC Barcelona a fost de nerecunoscut, a trimis doar două șuturi pe poartă, în timp ce Real Madrid a avut cel puțin un penalty neacordat, un gol anulat pentru offside și alte câteva mari ocazii.

Antrenorul gazdelor, Ernesto Valverde, a recunoscut că elevii săi au avut probleme, fiind puși sub presiune continuu de adversari, în timp ce Zinedine Zidane s-a declarat încântat de atitudinea echipei sale.
Cele două rivale rămân la egalitate de puncte în fruntea clasamentului, cu câte 36 de puncte, iar Barca este lideră datorită golaverajului mai bun.

Pe locul al 3-lea, la 5 puncte distanță, este FC Sevilla – viitoarea adversară a lui CFR Cluj în Europa League.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS