Confidenţialitate

Incidente la mitingul PSD-ALDE din Piața Victoriei

Peste 300.000 de persoane se află în Piața Victorie din Capitală. Este un miting care depăşeşte numeric cel mai mare protest Rezist din februarie 2017, când numărul participanţilor era de peste 200.000.

“Au fost peste 156 de solicitări la Ambulanță. 26 de persoane au ajuns la spital, iar o persoană este în stare gravă la Spitalul Floreasca și a avut nevoie de intubare”, potrivit lui Raed Arafat, secretar general al Ministerului de Interne.

PSD, principala formațiune de guvernământ, acuză abuzuri comise de sistemul judiciar, mai cu seamă de conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cu toate acestea, unii dintre participanții la protest au admis că acțiunea de stradă este una de susținere vădită a liderului Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este prezentat ca “un luptător împotriva abuzurilor care nu a predat armele”. Primul său îndemn e acela ca mulţimea să o aclame pe Simona Halep. Iată principalele mesaje ale lui Liviu Dragnea de la tribuna din Piața Victoriei:

  • “Suntem mulţi aici, mai mulţi decât cei care râdeau, care ne insultau. Noi suntem ceea ce se cheamă democraţie, suntem voinţa populară”
  • “Îi salut pe toţi trimişii în Piaţă ai statului paralel, la ordin sau din curiozitate”
  • “Au trecut trei ani şi jumătate de când Băsescu a plecat, dar instrumentele statului paralel au rămas. Care sunt instrumentele lui? Procurorii corupţi. Au rămas. Şefa DNA a rămas”. Mulţimea strigă “DNA fără cucuvea”
  • “Aţi văzut-o pe şefa DNA anchetând Guvernul doar pentru că guvernează”