Incidente electorale in Teleorman, Gorj, Bucuresti, Cluj si Targoviste (AUDIO)

Alegători din Gorj transportați cu microbuzul către urne, după ce au primit cadou mai multe perechi de papuci, bătaie în Teleorman și autocolante ce denigrau politicieni locali -lipite pe mașini, la Târgoviște.

Nereguli în județul Gorj, unde, pe lângă alegerile europarlamentare au loc și parțiale pentru un mandat de senator în Parlamentul României.

Poliţia a fost sesizată că mai mulți alegători sunt transportați cu microbuzul spre o secție de votare din Baia de Fier, după ce au primit cadou mai multe perechi de papuci.

În comuna gorjeană Crasna, unui membru dintr-o secție de votare i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la spital.

AUDIO 1 – Corespondentul Europa FM Gabriela Mladin, despre alegerile din județul Gorj.

În județul Teleorman, un bărbat acuză că a fost bătut, în apropierea unei secții de votare din orașul Alexandria, de un alt bărbat care face parte din organizația de tineret a unui partid. Polițiștii au deschis un dosar penal.

În București, poliţiştii verifică un incident care a avut loc într-o secţie de votare din Sectorul 4, unde membri ai altei secţii au vrut să voteze pentru europarlamentare pe listele suplimentare, dar au primit buletine de vot pentru parlamentarele din Colegiul 8. În sectorul 6, o persoană ar fi introdus în urnă mai multe buletine de vot. Sesizarea este vertificată.

AUDIO 2 – Nicoleta Lazăr despre neregulile înregistrate în țară.

La Cluj-Napoca, poliția a fost desizată despre prezența pe o stradă a unei mașini tapetate cu afișe electorale, și al cărei șofer a devenit recalcitrant.

În orașul Târgoviște și comunele dâmbovițene Moreni, Găești și Răcari, au fost observate mai multe mașini pe care erau lipite autocolante greu de dezlipit cu mesaje denigratoare la adresa liderilor unui partid.

Ministerul de Interne a mobilizat 50.000 de polițiști, jandarmi și pompieri pentru a veghea la buna desfășurarea procesului electoral.