Confidenţialitate

Începe testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

La ora 15.00 se va deschide aplicația online creată de Primăria Capitalei (https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”. Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată proiectului, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere.

După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian.

Pentru a fi eligibilă în vederea testării RT-PCR în cadrul proiectului, o persoană nu trebuie să se afle în categoriile definițiilor de caz COVID-19, astfel cum sunt ele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP și la direcțiile de sănătate publică, urmând a fi urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri. În situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.