Începe testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

La ora 15.00 se va deschide aplicația online creată de Primăria Capitalei (https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”. Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată proiectului, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere.

După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian.

Pentru a fi eligibilă în vederea testării RT-PCR în cadrul proiectului, o persoană nu trebuie să se afle în categoriile definițiilor de caz COVID-19, astfel cum sunt ele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP și la direcțiile de sănătate publică, urmând a fi urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri. În situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS