Incepe Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna

Evenimentul se desfășoară în perioada 13-16 noiembrie, la Romexpo, în București.

Târgul de Turism al României este o destinație în sine pentru cei care vânează oferte sau caută idei de vacanță. Evenimentul se desfășoară la Romexpo, de joi până duminică. În ceea ce privește programul de vizitare, de joi până sâmbătă târgul este deschis în intervalul orar 10-18, iar duminică programul se încheie cu două ore mai devreme, la ora 16. Biletul de intrare costă 15 lei.

Anul acesta organizatorii au anunțat prezența a peste 200 de expozanți: agenții de turism, hotelieri, pensiuni din țară și din străinătate (Austria, Bulgaria, Ungaria, Germania, India, Rusia, Turcia sau Palestina). Turoperatorii au pregătit și reduceri de până la 40 la sută. Discount-urile se aplică la pachetele turistice cumpărate în timpul târgului, chiar de la standurile agențiilor.

În ceea ce privește ideile de vacanță, de exemplu, patronii de pensiuni încearcă să-i convingă pe turiști că un Crăciun adevărat, tradițional, cu tot ce înseamnă acest lucru – zăpadă, tăierea porcului, colinde și așa mai departe – nu se trăiește decât la sat.

În schimb, hotelierii din București vor să transforme capitala într-o destinație de iarnă. Vor lansa, cu ocazia Târgului de Turism, programul Weekend în București. Patronatele din turism vor negocia cu muzeele din Capitală tarife mai mici şi pregătesc pentru turişti un tur al barurilor din Centrul Vechi.

Tot la Târgul de Turism, hotelierii din stațiunile montane vin cu oferte din programul ‘O săptămână la munte’, prin care cinci nopți de cazare costă între 160 și 360 de lei de persoană.

Pe de altă parte, nu vor lipsi destinațiile externe: ski în Austria sau la Bansko în Bulgaria sau vacanțe de lux în Orient Expres ori Maldive.