Începe Street Delivery. Tema din acest an – ”Grădini posibile”

Street Delivery 2017 începe vineri în Capitală, pe strada Arthur Verona, și se desfășoară până duminică. Tema ediţiei – ”Grădini posibile”

Strada Arthur Verona se închide pentru maşini al doisprezecelea an consecutiv şi se transformă într-un spaţiu destinat exclusiv pietonilor, creaţiei şi ideilor pentru un oraş mai verde.

”De-a lungul celor trei zile – spun organizatorii – vom călători, la pas sau cu imaginaţia, şi în alte spaţii ale oraşului în care natura a preluat controlul: Delta Văcăreşti, Grădina Botanică, Grădina Cişmigiu, Grădina Uranus, Grădina Universitarilor.”.

Bucureştiul, cândva oraş al grădinilor, a devenit un duşman pentru pietoni. ”Mersul pe jos de la Vest la Est este acum o corvoadă, pe care noi dorim să o rezolvăm printr-un traseu cultural-pietonal”, spun organizatorii.

”Pentru o calitate decentă a vieţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii oferă ca standard 50 mp de spaţiu verde urban pe cap de locuitor. Uniunea Europeană recomandă un minim de 26 mp/ capita. În 2014, fiecare bucureştean se putea bucura în mod real de mai puţin de 10 mp de spaţiu public verde, incluzând cu multă bunăvoinţă cimitire, fâşii de verdeaţă dintre parcare şi carosabil, păduri din extravilan”, potrivit statisticilor.

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru recuperarea spaţiului public, iniţiat în 2006 de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

În 2017, Street Delivery va avea loc în nouă oraşe din România şi Republica Moldova: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Galaţi, Arad, Chişinău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS